Advice Ejendomsadministration
Byguide

Aarhus Ø

Aarhus Ø er en helt ny bydel tæt på Aarhus midtby, men ved havnen og havet. Her bygges en charmerende kanalby, hvor arkitekterne har fået frit spil til at skabe en unikke, ikoniske byggerier.

Spændende ny bydel i Aarhus
Havneliv og havudsigt
Ambitiøs arkitektur og byplanlægning
7/10
Beliggenhed

Fornem udsigt over både Aarhus eller havet og masser af luft, men omvendt dog et stykke vej til indre Aarhus. Aarhus Ø er stadig ikke rigtig bundet sammen med resten af Aarhus.

8/10
Byggerier

Aarhus Øs byggerier er styret af store idéer. Ikoniske byggerier skiller sig ud og viser et højt ambitionsniveau for bydelen.

4/10
Tilbud og muligheder

Her er stadig meget begrænsede tilbud. Der er foreløbigt ikke børneinstitutioner, skoler, indkøbs- eller shoppingmuligheder på halvøen.

8/10
Prisniveau

Enkelte lejligheder slår prisrekorder for Aarhus kommune, men gennemsnittet for kvadratmeterpriserne stadig væsentlig under København.

6.75/10
Samlet
·

De Bynære Havnearealer, som Aarhus Ø tidligere blev kaldt, startede med, at man ville forbinde Aarhus midtby med havnefronten. Derfra begyndte man at opføre byggerier, der skulle egne sig til både unge studerende samt børnefamilier for at beholde mangfoldighed i bylivet ligesom resten af Aarhus.

Hvad findes på Aarhus Ø?

Afstande


11 minutter
til Aarhus Hovedbanegård (offentligt transport)


max 16 minutter
til nærmeste supermarked (gående)


max 3 minutter
til havet (gående)


12 minutter
til motorvejstilkørsel (501)

Hvad koster det at bo på Aarhus Ø?

  • Gns kvm pris

Gns. pris pr. m²: 35.532 kr./m² (2017)

Skatter og afgifter for området

Aarhus Kommune
Kommuneskat: 24,4 %
Grundskyld: 24,58 ‰
Kirkeskat: 0,8 %

Advice Ejendomsadministration

Historie

Fra containerparkeringsplads til et af Europas største havnebyggeriprojekter

Før i tiden var denne del af Aarhus fyldt med beton og containere, men lokationen nær det nyudvidede, bynære havnearealer har medført, at man er begyndt på opførelsen af en ny bydel til Aarhus. Det første spadestik blev taget i 2008 og man forventer, at Aarhus Ø vil være hjemsted for 10-12.000 indbyggere og ca. 10.000 arbejdspladser, når bydelen er færdigudviklet. Projektet er derfor et af Europas største havnebyggeriprojekter.

Interessen for lige netop denne placering kom, da man ville forbinde Aarhus midtby med vandet og havnefronten. Med infrastrukturen, der bl.a. indebærer cykelstier og Letbanen, er der derfor fine transportmuligheder fra havnefronten, hvor Aarhus Ø ligger, til caféerne ved åen, Aarhus’ attraktioner som eksempelvis ARoS samt uddannelsesinstitutionerne såsom Aarhus universitet.

Aarhus Ø

Arkitektur

Aarhus Ø Arkitektur

Fokus på havudsigt, havn og innovation

Nye, spændende og til tider eksperimenterende bebyggelsesformer og -strukturer skal karakterisere det nye byområde. Desuden skal nærheden til havn og bugt afspejles og udnyttes i områdets arkitektoniske og byplanmæssige dispositioner. Markante byggerier og ‘landmarks’ vil kunne kendetegne byen som helhed, men også de enkelte delområders identitet.

Bl.a. har man Ø-Haven, der er en byhave beliggende på spidsen af Aarhus Ø mellem Isbjerget og Lighthouse på Pier 4. Byhaven på Aarhus Ø er faktisk Danmarks største og har til formål at tilbyde byens borgere en lille nyttehave, hvor man kan dyrke blomster, grøntsager, urter m.m.

For at kunne udnytte udsigten ved Aarhus Ø, har man bygget Udsigtstårnet. Tårnet, der måler 15 meter fra top til tå, er ikke bare en udkigspost, men også en arkitektonisk flot skulptur, designet af Dorte Mandrup.

Ydermere er det karakteristiske byggeri Isbjerget allerede blevet et ikon ved indsejlingen til Aarhus sammen med en anden arkitektonisk perle, Lighthouse.

Livet på Aarhus Ø

Aarhus Ø som en vigtig del af Danmarks bedste studieby

Aarhus er i forvejen en af Danmarks bedste studiebyer og Aarhus tilbyder masser af muligheder for studerende, såsom boliger, studiejobs, seværdigheder og barer, alt sammen inden for cykelafstande. Gennemsnitsalderen i Aarhus er blot 24 år mens hver 5. indbygger er studerende (højeste andel i landet), hvilket indikerer, at Aarhus er en by for unge, hvor ungdommen er en vigtig del af Aarhus’ DNA. Generelt er det unge, mangfoldige og kreative miljø en af Aarhus’ største drivkrafter.

Det er intentionen, at Aarhus Ø kommer til at indeholde den samme mangfoldighed af byfunktioner og aktiviteter, herunder boligtyper med varierede ejerformer, som kendetegner midtbyen.

Noget Aarhus Ø stadig mangler er butikker og deraf det liv, der gør en by til en by. Der er planlagt en række detail- og erhvervslejemål, men det må forventes at det først rigtig vil føles som en hel selvstændig bydel, når indbyggertallet er steget og det dermed er attraktivt for virksomheder at holde til i Aarhus Ø. Derudover vil der, når indbyggertallet når op omkring det ønskede niveau, være behov for yderligere infrastruktur, da man kan vurdere om Letbanen alene vil kunne håndtere den mængde indbyggere i myldretiden.

Aarhus Ø kanal
Bassin 7

Bassin 7

Bassin 7 er området mellem lystbådehavnen, Pier 4 og Pier 2. Aarhus Kommune har i sin udviklingsplan for Bassin 7 lagt vægt på skabe byliv for hele Aarhus Ø i netop dette område. Under overskriften “gentænk” blev et team anført af Bjarke Ingels Group (BIG) valgt til at skabe byliv og intime byrum i Bassin 7.

Havnebadet bliver centrum og områdets promenade kommer til at byde på en lang række tilbud bl.a. mad- og drikkeboder, beachvolleybane, kabelbane, kultur- og oplevelsesaktiviteter .

Beboerne og besøgende om Aarhus Ø?

Nybyggerier i området

Kommentarer

Skriv en kommentar

Scroll Up