Gloove
Byguide

Aarhus Ø

De Bynære Havnearealer, som Aarhus Ø tidligere blev kaldt, startede med, at man ville forbinde Aarhus midtby med havnefronten. Derfra begyndte man at opføre byggerier, der skulle egne sig til både unge studerende samt børnefamilier for at beholde mangfoldighed i bylivet ligesom resten af Aarhus.

Spændende ny bydel i Aarhus
Bo i et af Europas største havnebyggeriprojekter
Bliv en del af det mangfoldige Aarhus
7/10
Beliggenhed

På trods af den fornemme udsigt over enten Aarhus eller havet, må man sige, at der er et stykke vej til indre Aarhus, og Aarhus Ø er endnu ikke en etableret del af indre Aarhus.

8/10
Byggerier

I Aarhus Ø har man store idéer med sine byggerier. Bl.a. den ikoniske bygning, Isbjerget, skiller sig ud og viser virkelig, hvad ambitionsniveauet er med bydelen.

5/10
Tilbud og muligheder

Indtil videre har man hverken børneinstitutioner, skoler, indkøbs- eller shoppingmuligheder på halvøen, hvilket trækker markant ned.

8/10
Prisniveau

På trods af at enkelte lejligheder i Isbjerget slår rekorder for Aarhus kommune, er gennemsnittet for kvadratmeterpriserne stadig væsentlig under København

7/10
Samlet
·

 De Bynære Havnearealer, som Aarhus Ø tidligere blev kaldt, startede med, at man ville forbinde Aarhus midtby med havnefronten. Derfra begyndte man at opføre byggerier, der skulle egne sig til både unge studerende samt børnefamilier for at beholde mangfoldighed i bylivet ligesom resten af Aarhus.

Afstande


15 minutter
til Trianglen (offentligt transport)


max 20 minutter
til nærmeste supermarked (gående)


3 minutter

Havneområder (gåben)


12 minutter
til motorvejstilkørsel (501)

Hvad koster det at bo?

  • Gns kvm pris

Gns. pris pr. m²: 29.311 kr./m² (Jan 2017, hele Aarhus)

Skatter og afgifter for området

Københavns Kommune
Kommuneskat: 23,8 %
Grundskyld: 34 ‰
Kirkeskat: 0,8 %

Advice Ejendomsadministration

Historie

Fra containerparkeringsplads til et af Europas største havnebyggeriprojekter

Før i tiden var denne del af Aarhus fyldt med beton og containere, men lokationen nær det nyudvidede, bynære havnearealer har medført, at man er begyndt på opførelsen af en ny bydel til Aarhus. Det første spadestik blev taget i 2008 og man forventer, at Aarhus Ø vil være hjemsted for 10-12.000 indbyggere og ca. 10.000 arbejdspladser, når bydelen er færdigudviklet. Projektet er derfor et af Europas største havnebyggeriprojekter.

Interessen for lige netop denne placering kom, da man ville forbinde Aarhus midtby med vandet og havnefronten. Med infrastrukturen, der bl.a. indebærer cykelstier og Letbanen, er der derfor fine transportmuligheder fra havnefronten, hvor Aarhus Ø ligger, til caféerne ved åen, Aarhus’ attraktioner som eksempelvis ARoS samt uddannelsesinstitutionerne såsom Aarhus universitet.

Islands Brygge by-guide

Arkitektur

Havnevigen, Islands Brygge

Fokus på havudsigt, havn og innovation

Nye, spændende og eventuelt eksperimenterende bebyggelsesformer og -strukturer skal karakterisere de nye byområder ligesom nærheden til havn og bugt skal afspejles og udnyttes i områdernes arkitektoniske og byplanmæssige dispositioner. Markante byggerier og ‘landmarks’ vil kunne kendetegne byen som helhed, men også de enkelte delområders identitet.

Bl.a. har man Ø-Haven, der er en byhave beliggende på spidsen af Aarhus Ø mellem Isbjerget og Lighthouse på Pier 4. Byhaven på Aarhus Ø er faktisk Danmarks største og har til formål at tilbyde byens borgere en lille nyttehave, hvor man kan dyrke blomster, grøntsager, urter m.m.

For at kunne udnytte udsigten ved Aarhus Ø, har man bygget Udsigtstårnet. Tårnet, der måler 15 meter fra top til tå, er ikke bare en udkigspost, men også en arkitektonisk flot skulptur, designet af Dorte Mandrup.

Ydermere er det karakteristiske byggeri Isbjerget allerede blevet et ikon ved indsejlingen til Aarhus sammen med en anden arkitektonisk perle, Lighthouse.

Livet i Aarhus Ø

Aarhus Ø som en vigtig del af Danmarks bedste studieby

Aarhus er i forvejen en af Danmarks bedste studiebyer og Aarhus tilbyder masser af muligheder for studerende, såsom boliger, studiejobs, seværdigheder og barer, alt sammen inden for cykelafstande. Gennemsnitsalderen i Aarhus er på 24 år mens hver 5. indbygger er studerende (højeste andel i landet), hvilket indikerer, at Aarhus er en by for unge, hvor ungdommen er en vigtig del af Aarhus’ DNA. Generelt er det unge, mangfoldige og kreative miljø en af Aarhus’ største drivkrafter.

Det er intentionen, at Aarhus Ø kommer til at indeholde den samme mangfoldighed af byfunktioner og aktiviteter, herunder boligtyper med varierede ejerformer, som kendetegner midtbyen.

Noget Aarhus Ø stadig mangler er butikker og deraf det liv, der gør en by til en by. Det er værd at vurdere, at interessen for erhverv umiddelbart først vil komme, når man har fået indbyggertallet op omkring noget, der kan gøre det attraktivt for virksomheder at holde til i Aarhus Ø. Derudover vil der, når indbyggertallet når op omkring det ønskede niveau, være behov for yderligere infrastruktur, da man kan vurdere om Letbanen alene vil kunne håndtere den mængde indbygger i myldretiden.

Islands Brygge by-guide

Beboerne og besøgende om Aarhus Ø?

*Udtalelse*

– Rasmus

*Udtalelse*

– Rasmus

Nybyggerier i området

Lokalplaner

Kommentarer

Skriv en kommentar