Advice Ejendomsadministration
Byguide

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen er uden tvivl et af de mest spændende områder i København. Bydelen bliver bygget op omkring nogle af de mest ikoniske bygninger fra det gamle Carlsberg-bryggeri mens nybyggerierne skal kunne rumme alt fra familier til unge studerende.

Skabt i samspil med de historiske bygninger
Bylivet og handelsmuligheder er tænkt ind fra starten
Spændende bydele rent arkitektonisk
8/10
Beliggenhed

Carlsberg Byen ligger centralt i København for enden af Vesterbro med let adgang til byen.

9/10
Byggerier

Carlsberg Byen er kåret til verdens bedste masterplan og byder på nytænkende arkitektur i samspil med historiske bygninger.

8/10
Tilbud og muligheder

Her er tænkt byliv og handelsmuligheder ind fra starten og dermed et rimeligt udvalg samt kort afstand til Vesterbro.

6/10
Prisniveau

Carlsberg Byens kvadratmeterpriser er i den højeste ende - kun overgået af Nordhavn.

7.75/10
Samlet
·

En vigtig del af dét, som man stræber efter at Carlsberg skal være, er med udgangspunkt i J.C. Jacobsen og hans søns kærlighed til København. De to var med til at skabe Botanisk Have, Den Lille Havfrue, Ny Carlsberg Glyptotek m.fl. og er derfor en vigtig del af Danmarks arkitekturhistorie med deres kærlighed og lyst til at give noget tilbage til København. Carlsberg Byen skal ses som endnu en gave til København. En by med flere af Carlsberg bryggeriets pejlemærker som en integreret del af både Carlsberg Byen og hele København. Alle har været opført af far og søn Jacobsen.

Hvad findes i Carlsberg Byen?

Afstande


10 minutter
til Rådhuspladsen (cykel)


max 5 minutter
til nærmeste supermarked (gående)


5 minutter
til flere smukke haver og parker bl.a. J.C. Jacobsens Have (gående)


12 minutter
til motorvejstilkørsel (E47)

Hvad koster det at bo i Carlsberg Byen?

 • Gns kvm pris

Gns. pris pr. m²: 44.837 kr./m² (2017)

Skatter og afgifter for området

Københavns Kommune
Kommuneskat: 23,8 %
Grundskyld: 34 ‰
Kirkeskat: 0,8 %

eBoligadvokat

Historie

Fra bryggeri lukket for offentligheden til fremadstormende, ny bydel

I 2006 valgte Carlsberg at flytte deres bryggeriaktiviteter til Fredericia, hvilket derfor efterlod et industrikvarter tæt på København med masser af potentiale. Man startede derfor i 2007 en international arkitektkonkurrence om opførelsen af det, der skulle blive til Carlsberg Byen. Konkurrencen blev vundet af den danske tegnestuen Entasis, hvis ambitioner gik på at sammensmelte bolig, erhverv, uddannelse og fritid i ét byrum. Industriområdet Carlsberg ønskes derfor omdannet til et tæt og levende bykvarter, hvor der lægges særlig vægt på bæredygtighed, byrum og byliv samt på bevaring og genbrug af kulturarven.

Carlsberg Byens omvæltning fra industriområde til moderne bydel skete og sker efter en masterplan udarbejdet af arkitektfirmaet Entasis. Denne plan er så god, at den vandt prisen for verdens bedste masterplan tilbage i 2009, da byggeriet skulle til at gå i gang. Tankegangen i denne plan er at skabe en ny bydel i de historiske rammer, som både rummer beboelse, erhverv og uddannelsesinstitutioner.

 

J.C. Jacobsen, der grundlagde Carlsberg i 1847, var et stort aktiv i dansk arkitekturhistorie, da han bl.a. bidrog til opførslen af Botanisk Have, mens hans søn donerede Den Lille Havfrue og opførte Ny Carlsberg Glyptotek. Omkring 160 år efter opførslen af Carlsberg bryggeriet blev det lukkede industriområde åbnet for offentligheden, hvilket tiltrak stor interesse fra turister samt andre interesserede.

De gamle Carlsberg-bygninger, der senere er blevet fredede, giver området et arkitektonisk forspring, da de udstråler danmarkshistorie. Når bykvarteret står færdig i 2024 vil 15% af området bestå af disse historiske bygninger.

Porten til Gamle Carlsberg

Arkitektur

Carlsberg Byen byliv

Synergi mellem miljø, mangfoldighed og byliv

Et af hovedpunkterne for arkitekturen i Carlsberg Byen var at have en aktiv stueetage. For den centrale del af Carlsberg Byen vil den underste etage henvende sig og række ud efter forbipasserende, mens stueetager i beboelsesområder vil have et mere roligt og diskret udtryk. Man har derfor opdelt tre typer facader for Carlsberg Byens opførsel: De aktive, de åbne og de afdæmpede.

Det er især bygningernes underste etager, som formidler samspillet mellem byrum og bygning samt medvirker til at skabe gode rammer for bylivet langs byrummets kanter.

Carlsberg A/S har et overordnet mål om, at det endelige kvarter skal være CO2-neutralt med hensyn til el- og varmeforbruget til bygningsdrift. Carlsberg A/S har ydermere en vision om at skabe balance mellem den miljømæssige, den sociale og den økonomiske udvikling af Carlsberg Byen. Byudviklingen skal derfor understøtte forskellige behov hos nuværende og kommende beboere og besøgende, minimere ressourceforbrug, mindske miljøbelastning, tage højde for konsekvenserne af klimaforandringer og gøre effektivt brug af naturlige ressourcer. Desuden skal byudviklingen afspejle den sociale mangfoldighed, der findes på Vesterbro og i Valby.

Campus Carlsberg

Et step på vejen til at blive en etableret bydel

Man har i Carlsberg lavet Campus Carlsberg, der blev opført i 2016, hvor 10.000 studerende samt omkring 800 medarbejdere i dag har sin daglige gang på professionshøjskolen. Carlsberg Byens rige caféliv, grønne områder samt nybyggede studie- og forskerboliger skaber de optimale rammer for det perfekte studiemiljø. Med sine 57.000 kvm fordelt på 8 etager er dette også Nordeuropas største uddannelsesmiljø for pædagoger. Visionen er at skabe et centrum for nytænkning og viden inden for velfærdsprofessioner.

Man har endda udnyttet de historiske lagerkældre fra Carlsberg-bryggeriet, der findes under det meste af Carlsberg Byen. Dette har man gjort ved at placere et miljøvenligt fjernkøleanlæg i de gamle, kølige lagerkældre, der nedkøler ventilationsanlægget, hvilket derfor giver opholds- og undervisningsrummene på campus en behagelig temperatur. Anlægget og dets placering nedbringer miljøbelastningen med 23% ifht. traditionelle køleanlæg. Der er derudover placeret solceller på taget.

Uddannelse i Carlsberg Byen

Livet i Carlsberg Byen

Carlsberg Byen have

Afsæt i J.C. Jacobsens værdier

Udviklingsselskabet bag hele området, Carlsberg Byen P/S, stræber med planlægningen af området mod at gøre Carlsberg Byen til en attraktivt og levende del af København, hvor mangfoldighed og kulturliv er i fokus. Man har i opførslen af Carlsberg og på tegnebrættet for dette taget afsæt i J. C. Jacobsens værdier og især dennes kærlighed til København. Carlsberg Byen skal derfor være endnu en gave til hovedstaden, der skal emme af åbenhed for kultur og nysgerrighed for videnskab, hvilket er noget af det, man stadig husker far og søn Jacobsen for.

Bykvarteret vil indeholde intet mindre end 25 byrum og haver, som beboere og besøgende kan få glæde af, når de færdes i området. Byrummene er ikke skabt ved et tilfælde, men er nøje planlagt for at give den bedste oplevelse.

Beboerne og besøgende om Carlsberg Byen?

Magnus Fischer Carlsberg

Carlsberg kombinerer det nye og det gamle. Det er et område i udvikling, og går en lys tid i møde.

– Magnus Fischer

Nybyggerier i området

Kommentarer

4 Comments

 • lene
  6 months ago

  Hvordan kommer man i nærheden af fremvisninger til byggerierne?

  Flotte ting de har lavet!

  Mvh

  Lene

  • Kristoffer Kaae Svendsen
   6 months ago

   For at komme i betragtning til fremvisninger, opskrivning etc. må vi henvise dig til Carlsberg Byens egen hjemmeside.
   Tak for din henvendelse.
   mvh
   Kristoffer, Nybygget.dk

 • Poul
  6 months ago

  Hej Nybygget,

  Fine guides i laver.

  Kan vi komme i betragtning, eller hvordan bliver man skrevet op til projektbyggerierne derude?

  Dbh

  Poul Matthisen

  • Kristoffer Kaae Svendsen
   6 months ago

   For at komme i betragtning til fremvisninger, opskrivning m.fl. må vi henvise dig/jer til Carlsberg Byens egen hjemmeside.
   Tak for rosen. Der er hårdt arbejde bag.
   mvh
   Kristoffer, Nybygget.dk

Leave a Reply

Scroll Up