Gloove
Byguide

Islands Brygge

Tæt på byens centrum byder en ny unik bydel sig til. Her mødes alt det bedste fra byen med lys, luft, vand og grønne områder.

Tæt på vand og natur
Pulserende promenadeliv
Kort afstand til alt i Kbh
9/10
Beliggenhed

Du er både centralt i København og samtidig ved vandet med naturen i baghaven.

9/10
Byggerier

Stor variation med unikke byggerier af høj kvalitet. Byggerierne ligger dog tæt.

8/10
Tilbud og muligheder

Her er et fint udbud af butikker, restaurant/cafeer og kulturtilbud inden for rimelig afstand.

7/10
Prisniveau

Kvm priserne er højere end andre steder i København.

8.25/10
Samlet
·

Den fantastiske udvikling af Islands Brygge er næppe kommet bag på nogen, der holder af vores hovedstad. Tæt på byens centrum byder en unik bydel sig til. Her mødes alt det bedste fra byen med lys, luft, vand og grønne områder.

Islands Brygge, der i folkmunde blot kaldes “Bryggen”, skriver et nyt kapitel til historien om København. Det handler om et raffineret af miks af moderne byliv med nærmiljø, cafeer, gode butikker. Om promenadelivet, der får byens puls ned i tempo. Om det fredede Amager Fælledes rige naturliv, havnebadet og stranden samt byens bedste kulturtilbud inden for rækkevidde. Kort sagt, handler det om rammerne, der forener det bedste af det hele.

Hvad findes på Islands Brygge?

Afstande


6 minutter
til Rådhuspladsen (bil)


max 5 minutter
til nærmeste supermarked (gående)


6 minutter
til natur (gående)


2,9 km
til motorvejstilkørsel (E20)

Hvad koster det at bo på Islands Brygge?

  • Gns kvm pris

Gns. pris pr. m²: 41.369 kr./m² (Nov 2017)

Skatter og afgifter for området

Københavns Kommune
Kommuneskat: 23,8 %
Grundskyld: 34 ‰
Kirkeskat: 0,8 %

Advice Ejendomsadministration

Historie

Bryggen fra 1900 til i dag

Islands Brygge menes at have fået sit navn efter forslag fra direktøren for Privatbanken, Alex Heide. Det er oplagt at navnet skulle referere til at skibe til Island lagde til her, men historikere mener nærmere at navnet er en forbindelse til Islands Plads på Christians Havn, der i begyndelsen af 1900-tallet var ejet af selskabet Christianshavns Oplagspladser, der stod for de første byggerier på Islands Brygge.

Islands Brygge fungerede i 1900-tallet som lager- og kajplads for Københavns Havn. I starten af det 20. århundrede var området præget af industri. Sojakagen, tilnavnet for Dansk Sojakagefabrik, var en stor virksomhed, som holdt til på Bryggen. I 1950 havde den 1200 ansatte.

I den anden halvdel af det 20. århundrede blev mange af Bryggens fabrikker dog nedlagt og bygningerne lå tomme hen i mange år. Omkring år 2000 tog omdannelsen til en moderne bydel for alvor fart. Store virksomheder og organisationer slog sig ned i nye store byggerier og beboelsesejendomme fulgte med.

Islands Brygge by-guide

Arkitektur

Havnevigen, Islands Brygge

Havnevigen - Nyt eksklusivt og varieret byområde

Den danske tegnestue PLOT (i dag splittet op i JDS og BIG) står i samarbejde med hollandske West 8 bag helhedsplanen. Faktisk blev den gældende helhedsplan tegnet helt tilbage i 2006, men finanskrisen satte projektet på hold. Efter seks år tog NCC (nu Bonava) projektet frem fra skuffen og arbejdede videre på den eksisterende helhedsplan. Arkitektfirmaerne Erik Nobel, Arkitema og Vandkunsten har tegnet tre forskellige typer boliger til området. Visionen er at omdanne Bryggen Syd, der tidligere var domineret af industriarealer, til en både socialt og arkitektonisk forskelligartet bydel, hvor studerende, kunstnere, direktører og børnefamilier kan færdes og bo side om side.

Havnevigen er delt op i to områder. En urban del mod nord, hvor Indre Bys lige linjer og karrestruktur får lov at leve videre, og mod syd en mere organisk del med bygninger, gader og grønne områder i bløde former. Mellem det urbane og det organiske slynger en kunstig vig sig, med både sandstrand og kajpladser. Vigen og stranden er åben for alle københavnere, der dermed får et sandet alternativ til havnebadene. Med Havnevigens kajpladser bliver det i øvrigt muligt at sejle hele vejen fra byens inderhavn til Amager Fælled.

Beboerne om Islands Brygge?

Michael Schmidt, Islands Brygge

Det fede ved Bryggen er, at der er kort afstand til centrum, men på Bryggen er der en helt anden ro og luft.

– Michael Schmidt

På Bryggen får du det hele – grønne områder på Amager Fælled, vandet i Københavns havn og byliv inden for fem minutter med cykel eller metro. Kan ikke forestille mig et bedre sted at bo i København.

– Andreas Juul Pedersen

Islands Brygge er blevet børnefamiliens nye del af København. Det er en god lokation i byen, tæt på lufthavnen, Amager Fælled, Københavns havn.

– Camilla Borgstrøm

Nybyggerier i området

Kommentarer

Skriv en kommentar

Scroll Up