Ungdomsbolig.nu

Nybyggeri i Nordhavn, København

Københavns Nordhavn ligger klos op ad Østerbro og kun tre kilometer fra Kongens Nytorv. Området er det mest ambitiøse byudviklingsprojekt i Skandinavien. Fra at være et industrielt havneområde udvikles området til et nyt, attraktivt byområde med spændende boliger, butikker, arbejdspladser og skoler.

Med direkte adgang til Øresund og havnebassinerne på den ene side og Østerbro på den anden har Nordhavn en helt unik placering lige ved indsejlingen til Københavns havn. Områdets gamle industri tænkes ind i den nye arkitektur, så nyt møder gammelt – og havn møder by.

Butikker, caféer og shoppingmuligheder blander sig med boliger og gør området til en selvstændig bydel med eget liv og et helt særligt præg – helt ned til kajkanten.

Fremtidens Bæredygtige By – det bliver Nordhavn et klasseeksempel på. Det tidligere industrikvarter er under forandring til en helt ny, bæredygtig bydel. Arealerne, der i dag danner Nordhavn ved Øresunds kyst, blev fyldt op i slutningen af 1800-tallet. Nordhavn er Skandinaviens største og mest ambitiøse byudviklingsprojekt til dato, og giver rum til 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.

Den helt store byudvikling i de kommende mange år sker i Nordhavn, der ligger som en halvø ud for Østerbro. Hidtil har Nordhavn været mest kendt som anløbshavn for krydstogtskibe og containertrafik, men som industrien er rykket ud er der blevet enestående mulighed for at give det gamle industriområde en helt ny identitet og funktion. Et konsortium bestående af Cobe, Sleth, Polyform og Rambøll står bag vinderforslaget for Nordhavn, der er i fuld gang med at blive realiseret. Projektet løber over de næste 40-50 år, og på sigt vil Nordhavn huse 40.000 beboere og lægge grund til lige så mange arbejdspladser. Dermed bliver Nordhavn en vigtig ny bydel i København.

Fremtidens Bæredygtige By

‘Fremtidens Bæredygtige By’ er på samme tid overskriften og visionen for Nordhavn. Bæredygtighed skal her forstås i alle begrebets facetter og ikke blot som miljømæssig ansvarlighed. Seks underpunkter til den overordnede vision har dannet ramme for konkurrenceopdraget og sørget for at alle aspekter af bæredygtighed blev tænkt ind. Fremtidens Bæredygtige By er på én og samme tid: en miljøvenlig by, en levende by, en by for alle, en by ved vandet, en dynamisk by, en by med grøn trafik.

Seks temaer for Nordhavn
Vinderforslaget er bygget op omkring seks temaer, der matcher de seks punkter i visionen. Temaerne lyder: Holme og kanaler, Identitet og kulturspor, Fem-minutters-by, Blå og gøn by, CO2 venlig by og Intelligent grid.

En lang række nybyggerier skyder op i Nordhavn.

Fakta

Forventet færdigt: Omkring 2050
Forventet antal boliger: 40.000 indbyggere
Forventede antal arbejdspladser: 40.000
Gennemsnitspris pr. kvm: 55.290 kr.

Kort over nybyggerier i Nordhavnen

Liste over byggerier