Advice Ejendomsadministration

Nybyggeri og projektsalg i Sydhavnen

Få det komplette overblik over hvad der bygges i Sydhavnens nye boligområder med kanaler og maritimt liv og hvilke projektbyggerier, der er på vej.

Sydhavnen i København dækker en række områder med stor byggeaktivitet og nybyggeri. Byområderne Sluseholmen, Teglholmen og Havneholmen er allerede ganske udbyggede, mens Frederiks Brygge og Enghave Brygge er nye områder undervejs.

I 1999 fik den hollandske arkitekt Sjoerd Soesters til opgave at udvikle en plan for området fra Kalvebod Brygge i nord til Sluseholmen i syd. Sjoerd Soesters tog særligt udgangspunkt i Java Island i Amsterdam, der med ham selv som arkitekt og planlægger på en visionær og eksperimenterende måde inddrager havnens vandflade i en moderne boligbebyggelse. Samtidig fastholdt arkitekten tanken om de typiske københavnske karréer fra de københavnske brokvarterer samt de tætte, indre gårdrum med læ for vinden og stor variation i bebyggelsen.

De første beboere flyttede ind i 2006. Der bor allerede nu over 3.500 på Sluseholmen og Teglholmen, men på sigt skal Sydhavnen rummet i alt 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser. Dermed bliver Sydhavnen centrum for væsentlig andel af nybyggerier i København.

Fakta

Forventet færdigt: Omkring 2025
Forventet antal boliger: 9.000
Forventede antal arbejdspladser: 22.500
Gennemsnitspris pr. kvm: 45.565 kr.

Guide til Sydhavnen

Få det komplette overblikke over bydelen Københavns Sydhavn i Nybyggets byguide. Her finder du beskrivelser af området, kort over alle skoler, institutioner, dagligvarebutikker, fritids- og kulturtilbud mv.

Læs den komplette guide til at bo i Sydhavnen (Sluseholmen, Teglholmen, Enghave Brygge, Havneholmen).

Kort over nybyggerier i Sydhavnen

Liste over projektsalg i Sydhavnen

Scroll Up