Gloove

Nybyggeri i Sydhavnen, København

Københavns Sydhavn udbygges i disse år til fantastiske boligområder med kanaler og maritimt liv. Få et overblik over bydelen og byggerierne her.

Sydhavnen i København dækker en række områder med stor byggeaktivitet. Byområderne Sluseholmen, Teglholmen og Havneholmen er allerede ganske udbyggede, mens Frederiks Brygge og Enghave Brygge er nye områder undervejs.

I 1999 fik den hollandske arkitekt Sjoerd Soesters til opgave at udvikle en plan for området fra Kalvebod Brygge i nord til Sluseholmen i syd. Sjoerd Soesters tog særligt udgangspunkt i Java Island i Amsterdam, der med ham selv som arkitekt og planlægger på en visionær og eksperimenterende måde inddrager havnens vandflade i en moderne boligbebyggelse. Samtidig fastholdt arkitekten tanken om de typiske københavnske karréer fra de københavnske brokvarterer samt de tætte, indre gårdrum med læ for vinden og stor variation i bebyggelsen.

De første beboere flyttede ind i 2006. Der bor allerede nu omkring 3.500 på Sluseholmen og Teglholmen, men på sigt skal Sydhavnen rummet i alt 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser. Dermed bliver Sydhavnen centrum for væsentlig andel af nybyggerier i København.

Metro på vej til Sydhavnen

En udbygning af Københavns Metro med en ny linje fra Hovedbanegården til Ny Ellebjerg via Sydhavnen er vedtaget og forventes at være færdig i 2023. Sydhavnsmetroen får stop ved Fisketorvet, Frederiksholmløbet, Slusen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg.
Den nye metrolinje vil give et stort løft til hele området og gøre det endnu mere attraktivt at bo og arbejde i byområderne i Sydhavnen.

Sydhavnsmetro

Fakta

Forventet færdigt: Omkring 2025
Forventet antal boliger: 9.000
Forventede antal arbejdspladser: 22.500
Gennemsnitspris pr. kvm: 45.565 kr.

Kort over nybyggerier i Sydhavnen

Liste over byggerier