Gloove
Papirøen

Planerne for Papirøen

Centralt i Københavns Havn ligger øen Christiansholm, i folkemunde bedre kendt som Papirøen, på en af de mest attraktive placeringer og i øvrigt en af de sidste byggemuligheder i Inderhavnen. Papirøen er i de senere år blevet volsomt populær efter at særligt Copenhagen Street Food er flyttet ind i de gamle lagerbygninger ud til vandet.

Det har dog fra starten været klart at dette var en midlertidig løsning og nu nærmer tiden sig, hvor der skal bygges. Desuden er grundlæggende renovering af øens kanter nødvendig for bevaring af øen.

Nu er en ny lokalplan for nyligt vedtaget og vejen dermed banet for, at øen permanent kan omdannes til et område med et lokalt liv, i form af både private boliger og almene boliger, samt masser af oplevelser og aktiviteter for alle københavnere i de nye haller.

Lokalplanen rummer i alt mulighed for 45.000 m² bebyggelse. Der kommer mellem 270 og 340 boliger, hvoraf 25% bliver almene, og herudover hotel, svømmefunktion og en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller.

Lejeaftalen med de midlertidige aktiviteter udløber ved årsskiftet 2017/2018 og primo 2018 igangsættes nedrivning af de eksisterende bygninger. I årene frem mod 2021 gennemføres byggemodning, udgravning af p-kælder, opførsel af svømmefunktion, nye haller, boligbyggeri og ny infrastruktur.

Se en kort video fra By & Havn, som viser udvilingen af Papirøen.

Hvad sker der med Copenhagen Street Food?

Copenhagen Street Food er blevet en populær oase for Københavns beboere. Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn udtaler: “Det ejendomsselskab, som har gjort den nuværende succes som folkeligt spisested og kulturel destination mulig, vil også fremadrettet være del af Christiansholms udvikling. Det sikrer, at øens mange kvaliteter fastholdes og udvikles også i den nye plan.”

Det omtales i overstående video som Street Food 2.0 – og bliver spændende at se hvordan det føres ud i livet.

 

4 kommentarer

 • dorte gad
  11 måneder siden

  hvornår går prospektsalget af ejerlejlighederne på papirøen igang?
  Jeg vil meget gerne have tilsendt materiale om dette

  • Troels - Nybygget.dk
   11 måneder siden

   Hej Dorte

   Vi har desværre ikke oplysninger om dette.

   Troels – Nybygget.dk

 • Kenneth
  9 måneder siden

  Noget nyt om projektstart?

  • Troels - Nybygget.dk
   9 måneder siden

   Jeg er ikke bekendt med nyt ud over som nævnt ovenfor at ” primo 2018 igangsættes nedrivning af de eksisterende bygninger”.

   Troels – Nybygget.dk

Skriv en kommentar