AARhus
AARhus
AARhus
AARhus
AARhus
AARhus
AARhus lejlighed
AARhus Køkken
AARhus

AARhus

Aarhus · Aarhus Ø
Ejerboliger · Under opførelse
Fra 2.200.000 kr

Beskrivelse

AARhus er navnet på et nyt ikonisk byggeri i bydelen Aarhus Ø. Stjernearkitektfirmaet Bjarke Ingels Group’s (BIG) har her givet deres bud på, hvordan man får hele Aarhus sjæl og dens arkitektoniske kvaliteter indarbejdet i ét projekt. Projektets DNA er således byhusene i Øgaderne og Frederiksbjergs karréer kombineret med inspiration fra byens tårne og de små hyggelige gader, torve, cafeer og restauranterne i Latinerkvarteret. Med dette udgangspunkt var projektets logiske navn i al sin enkelthed… AARhus.

AARhus-projektet består af en bygning formet som to AA’er, der på sit højeste er 65 meter, men som trapper ned for at sikre, at alle 250 lejligheder får mest mulig sol og havudsigt fra terrasser og taghaver. Ved siden af lejlighederne kommer et teater, hvor Teatret Gruppe 38 flytter ind. Langs vandet, bassin 7, kommer der til at ligge såkaldte aktivitetshuse til små værksteder, gallerier og showrooms, ligesom der skal være restauranter med havkig.

AARhus handler om at skabe liv i og mellem husene. De store åbne pladser er erstattet af intime gadeforløb og hyggelige små byrum og torve. Med projektet viser BIG og Gehl Architects tydeligt styrken ved at bo i en gennemtænkt bygning som er en del af en sammenhængende og velfungerende bydel.

BIGs tanker bag byggeriet

I udviklingen af lejlighederne i AARhus har BIG stillet det simple spørgsmål: ”Hvis alle mennesker er forskellige, hvorfor er alle lejligheder i moderne byggerier så ens?” AARhus er svaret på dette spørgsmål. Bygningens form udgør to store harmoniske AA’er, der som to ikoniske pyramider hilser besøgende velkommen til Aarhus. Den aftrappede form er ikke bare valgt for at skabe en smuk bygning. Den sikrer også, at alle lejligheder får en optimal kombination af sol og havudsigt fra de store terrasser og taghaver.

Beboerhus og fællesskab

Beboerhuset skal ses som den forlængede stue, hvor man kan lave aktiviteter som inkluderer beboerne i og omkring AARhus. Du kan købe en andel i beboerhuset og invitere naboer til lørdagsyoga, fællesspisning eller foredrag i de lækre fællesfaciliteter.

I læ af det beplantede gårdrum får du udeliv inde midt i AARhus. Du kan dyrke urter, solen eller fællesskabet i det omfang du gider. Her kan man mødes på kryds og tværs og binde uformelle bånd.

Bassin 7

AARhus er det første byggeri, der opføres ved området Bassin 7 på havnen i Aarhus. Formålet med dette område har fra starten været at gentænke hele udviklingen af den nye havnebydel Aarhus Ø. Efter en udbudsrunde blev de internationalt anerkendte arkitekter fra BIG og Gehl Architects valgt til at løse opgaven med at udvikle området. AARhus er det første synlige resultat af dette samarbejde.

AARhus bliver 20.etager/65 meter højt, og den øverste lejlighed på knap 300 kvm i to etager kan erhverves for ca. 25 mio. kr. Dette gør lejligheden til den pt. dyreste lejlighed i Jylland.

Lignende byggerier (25)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Website
Scroll Up