Astahus
Astahus

AstaHus

Aalborg
Lejeboliger · Under opførelse

Beskrivelse

Den nu tidligere fabriksejendom i Aalborg, der har været ejet af C.W. Obel, bliver ombygget til et byggeri med skiftende facadehøjde, der går op til ti etager. Byggeriet vil få navnet AstaHus. Kommunen har i samarbejde med forskellige interessenter skabt en lokalplan, der skal være startskuddet på en forandring af området, hvor især moderne familieboliger vil skyde frem.

AstaHus vil ligeledes bestå af 118 familieboliger til leje lige ved Aalborgs strandvej. Lokalplanen for området muliggør en fortætning på op til 28.000 kvadratmeter gennem forhøjelser af eksisterende bygninger samt det nye byggeri.

Nyopførelse af tobaksområdet i Aalborg

Byggeriet vil blive opført i overenstemmelse med resten af områdets arkitektoniske træk og værdier. Bygningen skal bidrage til skabelsen af et dynamisk og levende bykvarter med tæt tilknytning til midtbyen og Limfjorden. Alle boliger vil få udsigt til enten Limfjorden eller et nyopført parkområde.

Der er en stigende efterspørgsel på familieboliger, der stammer fra den øgede og forventet fortsatte befolkningstilvækst i Aalborg, hvilket bygningen skal være med til at imødekomme. Byggeriet forventes at stå klar i februar 2020.

Bygningens navn stammer fra Asta Obel, der startede familiefonden, netop på baggrund af indkomsten af tobaksfabrikken, der altså nu bliver bygget om til boliger. Tobaksfabrikken lig

 

Lignende byggerier (13)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Antal enheder
Scroll Up