Helsingør badevej nybyggeri
badevej helsingør byggeri

Badevej

Helsingør
Almene boliger / Lejeboliger · Færdig

Beskrivelse

Boligbyggeriet på Badevej i Helsingør

Hvor der før har ligget erhvervslokaler, har man i Helsingør Byråd besluttet at opføre 30 familieboliger. Byggeriet vil bestå af 15 lejeboliger og 15 ejerboliger, der vil variere mellem 2 værelsesboliger på 70 kvm til 3 og 4 værelsesboliger mellem 100 og 105 kvm. Boligernes facade vil blive af murværk, tagene vil være med minimumsfald og belagt med pap. Af miljømæssige årsager vil byggeriet blive opført med høj sokkel, da der før har været vaskeri, tekstilfabrik og tankanlæg på grunden førhen, der har medført en ikke ubetydelig jordforurening. Derudover vil der høre ventilerede krybekældre til hver bolig.

De 30 boliger vil blive fordelt i fire huse med tre etager hver. Bygningen arkitektur vil gå i ét med bebyggelsesstrukturen i nærområdet. På trods af at planerne indebærer, at boligerne derfor netop ikke skal stikke langt op over de nærtomliggende boliger, er der planer om at opføre bygningerne, så man så vidt muligt skærmer indblik fra gadeplan ind til stueetagen.

Området

Boligerne ligger inden for gåafstand fra Helsingør Bycenter, hvor man finder dagligevarebutikker, caféer samt restauranter bl.a. Rib House og Sushi Taro. Ud over indkøbsmuligheder ligger der også en folkeskole samt Helsingør St. lige rundt om hjørnet. Hvis man magter en lidt længere gåtur finder man majestætiske Kronborg Slot.

På den nordlige side af Badevej ligger husene trukket lidt tilbage fra vejen, hvor man har placeret små, karakteristiske forhaver, som man også har planer om at etablere i nybyggeriet på den anden side af vejen. Disse skal være med til at skabe en halvprivat zone mellem bolig og fortorv.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

  • Arkitekt
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Energimærke
  • Website
Scroll Up