bastionen
bastionen

Bastionen

København · Ørestad
Lejeboliger · Under opførelse

Beskrivelse

Danielsen Architecture har tegnet Bastionen for Balder Danmark. Det omfatter en karrébebyggelse med boliger i varierende højder fra 5 – 8 etager. I det sydvestlige hjørne af karréen er der planlagt en daginstitution i 3 etager på ca. 1.800 m2. I kælderen findes bilparkering samt parkering til cykler og depotrum til bebyggelsen.

Byggeriets særlige hovedgreb er etablering af ’hængende haver’, der giver bebyggelsen et særligt grønt præg. De fungerer som sammenbyggede altaner, der skaber åbenhed i bebyggelsen og giver den sin egen identitet. Sammen med de hængende haver indrettes væksthuse, der hører til de tilgrænsende boliger.

For at skabe variation i facaderne, anvendes der 3-4 forskellige farver teglsten, og facaderytmen varieres med spring i højder, frem- og tilbagerykninger, variation i altanernes placering og med partier især i stueetagen med særlige murstensdetaljer.

Naturrigt område tæt på byen

Ørestad Syd ligger både midt i naturen og midt i byen. Som en spændende, tæt og moderne bydel med nye eksperimenterende byggerier af danske og internationale arkitekter. Lige uden for døren byder Kalvebod Fælled på enestående naturomgivelser med plads til både leg på naturlegeplads, svampejagt og løbeture.

Bydelen er karakteriseret ved moderne arkitektur, som Stævnen, Skovhuset, 8-Tallet og Stepperne. Og nye spændende bygninger er godt på vej til de mange nye beboere, som gerne vil til bydelen.

Du kan evt. læse mere om Ørestaden i vores byguide.

Lignende byggerier (93)

Skriv en kommentar

Værelser

Faciliteter

Altaner

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Ingeniør
  • Antal enheder
  • Energimærke
  • Website
Scroll Up