Bolighed
Belvederebygningen

Belvederebygningen

København · Sydhavnen
· Ikke startet

Beskrivelse

Bag byggeriet Belvederebygningen står NRE Denmark A/S sammen med investorerne Allan Freivald og Lars Braüner. PKA er finansiel partner på projektet. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel. Belvederebygningens arkitektur er tænkt ind i den samlede vision for Enghave Brygge, som har fokus på at skabe et ny tæt, levende og sammensat bykvarter ved havnefronten. Byggeriet kommer til at ligge cirka 150 meter fra bydelens kommende metrostation.

Der bygges over ca. 24 måneder i alt 178 lejligheder med to, tre eller fire værelser, alle med store vinduespartier og kanaludsigt.

Det samlede etageareal bliver cirka 17.000 kvadratmeter. Som de øvrige byggerier på Enghave Brygge kommer Belvederebygningen til at ligge som en selvstændig ø med broforbindelser. Med vand på alle fire sider af ejendommen, får de kommende beboere optimale rammer for bylivet på kanten af havnerummet med mange muligheder for at opholde sig udendørs.

Belvederebygningen opføres i højde fra 4 til 7 etager med penthouselejligheder øverst. Karréen udformes med knæk, som skaber afveksling og åbner op mod vandet, kvarterpladsens træbrygge og udsigten.

I arkitekturen lægges vægt på afvekslende elementer, for eksempel flere forskellig altantyper, brug af porte, indhak, varierede facader, baldakiner og åbne mønstre i murværket. Der benyttes robuste materialer, som vil få patina, og der bliver grønne tage på en stor del af bygningen. Områdets gårdrum bliver indrettet med et parklignende anlæg med eng- og strandnære plantesorter. Færdsel i området indrettes på de bløde trafikanters præmisser, og bebyggelsen får egen p-kælder.

Kort

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Totalentreprenør
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Natur-Energi
Scroll Up