Carl Jacobsens vej 37
Carl Jacobsens vej 37
Carl Jacobsens vej 37
Carl Jacobsens vej 37

Carl Jacobsens vej 37

Valby
Andelsboliger · Færdig

Beskrivelse

Projektet på Carl Jacobsens Vej 37 omfatter 24 almeneboliger og er opført i lavenergiklasse 2015. Boligerne ligger placeret i Valby tæt ved Ny Ellebjerg Station, hvor der vil komme en metrostation, der kører over Sydhavn og forbinder Valby og bygningen til resten af København.

Boligerne i 1. – 4. etagers højde har gunstige dagslysforhold med banearealet mod syd og en åbent gårdmiljø mod nord. Med en rumlig etagehøjde på 3,2 meter er også de dybere rum vel belyste. For at sikre gode dagslysforhold er vinduesåbningerne udført i fuld rumhøjde på 2,8 m, og der etableres et yderligere skråt lysindfald fra de indeliggende altaner.

Facade der pryder Carl Jacobsens Vej

Bygningen tager afsæt i områdets industrielle karakter og udføres i traditionel, skalmuret og blankt murværk med mørkerøde teglsten og lyse fuger. De forholdsvis høje etager og den enkle bygning afspejler formsproget i de omkringliggende bygninger. Fokus på konteksten kombineres med en bearbejdning og detaljering, der bringer en boligorienteret skala ind i byggeriet. Således er stueetagen mod syd trukket tilbage for at markere bygningens base og give plads til en åben erhvervsfacade.

Mod nord markerer erhvervsarealet sig som base for 1. etages tagterrasser. Boligetagerne har langsgående vinduesbånd og i sydfacaden er der samtidig etagehøje bånd med filsede recesser, der giver plads til indeliggende altaner. Mod nord er der etableret en brystning i vinduesbåndene, som fremhæver bygningen som et muret volumen.

Lignende byggerier (2)

Skriv en kommentar

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Antal enheder
  • Energimærke
Scroll Up