Mølbak
CobraHave
CobraHave

CobraHave

København · Ørestad
Lejeboliger · Færdig

Beskrivelse

CobraHave er navnet på et projektbyggeri i Ørestad Syd, som omfatter 217 lejligheder beliggende på et samlet areal på 21.000 kvm. Placeringen er lige ud til Amager Fælled med rig natur og rekreative muligheder, der sikrer lys og luft i umiddelbar nærhed af lejlighederne.

Det arkitektoniske udtryk er en nyfortolkning af den traditionelle københavnerkarré med skift i facaden med genkendelige proportioner og dekorative motiver: karnapper, franske altaner, mønstermurværk og farve på murværket, ofte med røde nuancer. Dette indikerer at bebyggelsen er sammensat af individuelle huse. Der varieres i bygningshøjder, farver og vertikale forskydninger samt placering af karnapper og altaner. Omkring hjørnerne mod øst er der arbejdet med tårnmotiver.

Gården indrettes under hensyntagen til det markante fald mod vest, der er henover grunden og indrettes med nicher til legeplads og andre aktiviteter for beboerne samt en del af cykelparkeringen. I kælderen er der indrettet bilparkering, cykelparkering og depotrum.

Fokus på dagslys

Indvendigt skabes der fleksible boliger, der primært består af lejligheder på cirka 100 m², alle med altan og gode og varierede planløsninger og fokus på dagslys. Sammenholdt med at lejlighederne spænder fra 70 kvm til 145 kvm vil CobraHaven være attraktiv for alt fra singler, den unge familie, familien med flere børn og det ældre ægtepar.

Stærk interaktion med naturen

Et vigtigt aspekt ved de nye boliger i Ørestad Syd er, at de blander sig og forbindes med historien og naturen omkring. Derfor udformes og differentieres kantzonerne i forhold til det omkringliggende byrums karakter,

Navnet CobraHave

Navnet CobraHave kommer fra de omkringliggende gader, der er navngivet efter Cobra-kunstnere.

Lignende byggerier (93)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Website
Scroll Up