Dampskibsmolen Nyborg
Dampskibsmolen Nyborg
dampskibsmolen

Dampskibsmolen

Nyborg
Ejerboliger · Under opførelse

Beskrivelse

På en af Nyborgs mest attraktive grunde har HD Ejendomme valgt at opføre ejerlejligheder ud til vandet. Samlet vil projektet ved navn Dampskibsmolen bestå af 51 ejerboliger. Boligerne ligger midt på Nyborgs havnekaj og har blot 200m til byens centrum.

Byggeriet blev første omgang planlagt allerede i 1997, hvor tovtrækkeri mellem forskellige interessenter medførte, at byggeriet blev sat på standby. I 2005 købte HD Ejendomme projektet og planlagde ungdomsboliger – byggeriet blev dog aldrig blev sat helt igang, da finanskrisen satte en stopper for investeringen. På det tidspunkt var der lige blevet støbt fundament.

Nu er lokalplanen dog færdiglavet og projektet er derfor klar til at blive eksekveret. Byggeriet skal tilbyde ekstra stemning til Nyborgs allerede maritime havnefront. Boligernes facader er inspireret af indre Nyborg og Københavns Nyhavn, hvor varierende facader skal skabe et dynamisk udtryk til havnefronten. Ydermere har det været et fokuspunkt for bygherren, at boligernes indre og ydre skal være af en høj standard for at matche niveauet fra den attraktive placering.

Det røde tegltag, der ligger på den første blok på Dampskibsmolen, er også droppet i det nye byggeri, som får tagpap – et materiale, der signalerer lethed og passer ligeledes til det maritime miljø på havnen.

Lignende byggerier (1)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Antal enheder
Scroll Up