Den røde tråd

Den Røde Tråd

Roskilde · Musicon
Almene boliger / Ejerboliger / Lejeboliger / Seniorboliger / Ungdomsboliger · Under opførelse

Beskrivelse

Den Røde Tråd er en 14.000 kvm stor bebyggelse opdelt i både boliger og erhverv. KAB står således for opførelsen af 67 lejeboliger i det såkaldte ’Generationernse Byhus’, en afgrening af det samlede byggeri. Desuden står en privat investor for opførelsen af 60 ejerboliger. Udover erhvervsmål indeholder byggeriet, en samling rækkehuse og etageboliger, bestående af både ungdoms-, senior, og familieboliger. I stueetagens erhvervsarealer opføres butikker, cafeer og restauranter.

Roskildes nye bydel

Bebyggelsen ligger i Roskildes nye, kreative bydel Musicon. Visionen for området er, at gøre det til et kreativt vækstcenter med musik, bevægelse og fællesskab i centrum. I nærområdet finder man blandt andet Rabalder Parken bestående af både skaterpark og grønne arealer. Parken har en primær funktion som regnvandsanlæg, men huser trampoliner, hængekøjer og diverse fitnessredskaber, mens der ved bakkerne er grill- og siddepladser til nytte for de besøgende. Parken er åben året rundt med gratis indgang.

Et andet knudepunkt i Musicon-bydelen er Ragnarock, museet for pop, rock og ungdomskultur. Museet åbnede i 2016 og har til huse i en mildest talt spektakulær bygning i nuancer af guld. Visionen er at formidle dansk ungdomskultur gennem lyd, billeder og symboler.

Nem transport til og fra

Med placeringen i Musicon har beboerne i Den Røde Tråd rige muligheder for at opleve resten af Roskilde. Buslinjen fra Søndre Ringvej klarer turen til Roskilde station på knap 12 minutter, mens den samme distance kan aflægges på 7 minutter på cykel. Herfra faciliteres transport til København såvel som resten af Sjælland, med hyppige regionalafgange det meste af døgnet.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Indflytning fra

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Website
Scroll Up