VOPA
East21

East21

København · Østerbro
Lejeboliger · Færdig

Beskrivelse

East21 er en ejendom med nyopførte lejeboliger i eftertragtede og rolige omgivelser på grænsen mellem indre og ydre Østerbro, på hjørnet af Nygårdsvej og Masnedøgade.

Byggeriet er inspireret af New Yorks pakhuse, den internationale modernisme og den danske fortolkning heraf, bedst kendt fra Arne Jacobsen og Mogens Lassens byggerier.

Ejendommen indeholder funktionelle lejligheder med 2-4 værelser med fokus på rummelige værelser og samtidig brugbare og åbne køkken-alrum. Lyset vælter ind i lejlighederne fra ejendommens karakteristiske gulv til loft vinduespartier. På taget er indrettet fællestagterrasse, hvor den betagende udsigt over Københavns tage kan nydes fra. Alle lejligheder er desuden indrettet med 2 altaner.

Facaden udføres i gråstøvet teglskaller, som ikke er set mange steder i Danmark før. Karnapperne udføres i hvidt puds med grov struktur, som giver bygning karakter og kant mod de sorte karakteriske vinduespartier.

I badeværelserne lægges store mørke fliser, hvor man kan fornemme flisens rå struktur. Vaskemøbel i hvidt med integreret vask, og stilrent armatur og rainshower bruser i børstet krom.

Der lægges brede egetræs planker i alle lejligheder.

Materialer

Lejlighederne er udført i et gedigent materialevalg med respekt for gadens industrielle historie og fokus på sanselighed. Køkkenerne er special designet til projektet, med integreret hårde hvidevarer fra Siemsens.

I badeværelserne lægges store mørke fliser, hvor man kan fornemme flisens rå struktur. Vaskemøbel i hvidt med integreret
vask, og stilrent armatur og rainshower bruser i børstet krom. Der lægges brede egetræs planker i alle lejligheder.

Kvarterets historie

Masnedøgade er opkaldt i 1943 efter den lille Masnedø syd for Sjælland og tilhører gruppen af ø-gadenavne. Inden da hed gaden Agersøgade.

Gaden har i adskillige år været præget af industri. I 1950’erne lå Ærfa ærmebladsfabrik i nr. 11 og Autoservice Centralen & Autovask v. Oskar Nielsen var i nr. 25. Farveriet Emil Meyer & Co. lå i nr. 33 ved siden af L.E. Bruun Export af smør, mælk i dåser og kødkonserves.

I nr. 20 lå Nestlés danske hovedkontor fra 1948 frem til 1997, hvor de fyttede til Amerikakaj.

Download materiale

Lignende byggerier (93)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Totalentreprenør
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
  • Website
Scroll Up