generationernes hus
generationernes hus
generationernes hus

Generationernes Hus

Aarhus · Aarhus Ø
Almene boliger / Lejeboliger / Seniorboliger / Ungdomsboliger · Under opførelse

Beskrivelse

I Generationernes Hus handler det om at høre til og byde ind, uanset hvor i ens livsunivers man befinder sig. Hverdag, arbejdsfællesskab og livsglæde bliver husets grundsten. Generationernes Hus vil bestå af 40 ungdomsboliger, 40 familieboliger, 24 handicap, 100 ældreboliger og 100 plejehjemsboliger. Herudover opføres rummelige fællesfaciliteter som café, træningsfaciliteter og øvrige lokaler, der også tilbydes som aktivt omdrejningspunkt for lokalområdets aktiviteter.

Innovativt bofællesskab

Generationernes Hus er en social innovativ satsning I et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Med inspiration fra andre lande er der til opgaven udviklet et helt mindset omkring det at bringe de forskellige generationer sammen i én bygning: Børn, unge, ældre, handicappede og familier. Generationernes hus er disse ideer omsat til fysisk form; boliger og institutioner. Men hér i en helt ny blanding, hvor fællesfaciliteter på kryds og tværs initierer en helt ny måde at være borger i en bydel på.

I ét og samme hus på Aarhus Ø vil børn, unge, voksne og ældre leve og bo sammen – børn i institution, studerende, familier, mennesker med handicap og ældre med behov for pleje. Flere hundrede mennesker får et liv og en dagligdag i et inspirerende hus mellem byggerier som Havnehusene, Isbjerget, Havneholmen og AARhus. Mange medarbejdere med forskellige fagligheder vil få en arbejdsplads, som organiserer sig anderledes og skaber samspil med lokalsamfundet.

Generationernes hus bliver det moderne bud på flere generationer under samme tag. At møde mennesker i alle aldre og livssituationer og med forskellig formåen sætter vores eget liv i perspektiv. Vi opdager, at der er mange måder at leve liv på. I samspillet mellem generationer i huset rokkes der ved fordomme, vi lærer at tage hensyn, knytter bånd og der opstår relationer mennesker i mellem.

Generationernes Hus opføres af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening.

Lignende byggerier (1)

Skriv en kommentar

Indflytning fra

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Website
Scroll Up