Mølbak
Godsbandekollegiet aarhus

Godsbanekollegiet

Aarhus
Ungdomsboliger · Ikke startet

Beskrivelse

Dansk Boligbyg opfører i Aarhus Godsbanekollegiet på 13 etager med i alt 349 kollegieværelser, hvor fokus vil være fællesskab for de unge studerende.

Byggeriet starter i 2019, og skal være klar til de første beboere i 2021. Arbejdernes Andels Boligforening udlejer 202 ét-rums boliger og 26 to-rums boliger, mens Kollegiekontoret i Aarhus står for udlejningen af 121 kollegieværelser.

Målet med Godsbanekollegiet er at skabe veldisponerede kvalitetsboliger med gode dagslysforhold, unikke udsigtsmuligheder og differencerede grønne opholdsarealer. Bindeledet mellem alle boligerne bliver det rummelige ”studiestræde”, som binder ungdomsboligerne og kollegiet sammen med fællesfaciliteter og hovedindgang. Det aktive gårdrum, de grønne tagterrasser og de store orangerier på tagene tilbyder de studerende fantastiske muligheder for at mødes på tværs, og danner rammen om et unikt ungdomsmiljø.

Projektet lægger sig op ad udviklingsplanen for Godsbanen, som blandt andet fastsætter de overordnede rammer for beplantning, håndtering af regnvand, trafikafvikling og udendørs opholdsrum i området. Udviklingsplanen skal sikre, at Godsbaneområdet bliver et varieret bykvarter med boliger og erhverv, samtidig med at det unikke og kreative kulturmiljø bliver bevaret.

Aarhus er kendt som en af Danmarks bedste studiebyer, hvor ca. hver femte indbygger er studerende. Dette medfører et ungdommeligt miljø med masser af tilbud, der matcher, hvad ungdommen ønsker, bl.a. caféer, barer og rekreative områder.

 

Lignende byggerier (10)

Skriv en kommentar

Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Ingeniør
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
Scroll Up