katedralen nørresundby
katedralen nørresundby
katedralen nørresundby
katedralen nørresundby

Katedralen

Nørresundby
Ungdomsboliger · Færdig
Fra 3.900 kr pr. md.

Beskrivelse

Katedralen er et byggeri placeret i Nørresundby blot et stenkast fra Limfjorden. En stor del af de i alt 200 ungdomsboliger vil have udsigt til netop Limfjorden og Aalborg. Hver bolig vil være udstyret med egen altan, mens der vil være en fælles tagterrasse og taghave til bygningen. Byggeriet ligger inden for gåafstand fra Lindholm st., der kan tage én til flere dele af Aalborg på få minutter.

Skøn, SU-betalbar udsigt

Byggeriet kommer i tre karréer og indeholder otte etager. Højden, placeringen og især udsigten medfører for den fleste en forhåndsantagelser om en skyhøj husleje – men dette er ikke tilfældet for Katedralen, hvor fokus fra start af har været at opføre boliger, der var til at betale for studerende på SU. Samtidig er det muligt at søge om boligstøtte som beboer i Katedralen.

Hver bolig er to værelses og kommer med et mindre køkken bestående af komfur og emhætte, mens man selv skal stå for at skaffe køleskab, herudover er der også vaskekælder, hvor prisen per vask bliver kørt over huslejen. Ydermere er der indbyggede skabe i boligen for at give mere gulvplads.

Endnu en “attraktion” for de unge beboere er, at Katedralen ligger inden for kort afstand fra Jomfru Ane Gades pulserende natteliv.

Fra industrikvarter til attraktiv boligområde

Bygningen og dens nærområde er langt mere end blot beton og stål. Historisk set er Nørresundby et af Nordjyllands mest traditionsrige industrikvarterer. Bl.a. har spritfabrikken ligget på nabogrunden til Katedralen, hvor den danske nationalskat akvavit blev produceret. Grunden, som Katedralen er opført på, var i sin tid omdrejningspunkt for områdets cementindustri, men på trods af bygningens status som bevaringsværdi, blev den revet ned grundet den faldefærdige tilstand, og derfor medførte plads til endnu et nybyggeri til Nørresundby.

Området har adskillige bombastiske monumenter fra dengang, mens området i denne tid primært bliver udfyldt af moderne nybyggerier, hvilket illustrerer den rivende udvikling Nørresundby er inde i.

Udover de mange nybyggerier, har Nørresundby også en særlig tiltrækningskraft grundet byens placering ud til Limfjorden. Flere af byggerierne i Nørresundby er bygget ud til Limfjorden eller opført i højden, hvilket medfører udsigt til netop denne. Det sidste er aktuelt for Katedralen.

Ikke blot Nørresundby er i en transitionsfase, Aalborg har ligeledes også gennemført en konvertering fra at være en by, der mest af alt huserer arbejdere, til at få prædikatet som moderne uddannelsesby. Netop Aalborgs mange uddannelsesinstitutioner gør opførelsen af ungdomsboliger i nabobyen, Nørresundby, oplagt, hvilket deraf gør Katedralen til et byggeri, der matcher den demografiske udvikling i området. Generelt adopterer Nørresundby Aalborg og omegns nye identitet.

Arkitekturen tager også udgangspunkt i områdets historie, da byggeriets facadeudtryk har et “råt” look med dets grå og hvide farver.

Skriv en kommentar

Størrelser
Værelser

Faciliteter

Altaner
Fælles tagterrasse

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Antal enheder
  • Samlet areal
Scroll Up