Happy Helper
Klyden

Klyden

København · Amager Strand
Ejerboliger · Færdig

Beskrivelse

Klydens arkitektur

Klyden er en del af Strandholmen på Amager Strand. Arkitekterne Holscher Nordberg har skabt et smukt og velfungerende boligområde, hvor der er plads til at leve livet.
Når Klyden står færdigt vil stedets industrihistorie føles nærværende, og de rå materialer og højloftede lyse boliger vil lede tankerne hen mod New Yorks berømte og hippe ”loft apartments”.

Klyden er sammensat af flere bygninger, der forskyder sig både i plan og højde – hvilket karakteriserer alle husene i Strandholmen. Dette giver en række fordele i form af gode lysforhold og udsigt mod ere verdenshjørner for de enkelte lejligheder. Forskydningerne giver også en bedre integration mellem bygningen og de grønne rum omkring bebyggelsen. Klyden rummer 61 boliger på 90 til 148 optimerede m2 og alle har en loftshøjde på ca. 2,70 m. Facadens frem- og tilbagetrækninger skaber en række hyggelige mindre byrum og opholdsområder. Omkring stueetagen udnyttes forskydningerne til at skabe private terrasser til stuelejlighederne og mindre forpladser ved ankomsten til bygningen. Klatreplanter på facadens nederste etage er med til at skabe en visuel sammenhæng mellem bygning og landskab. Bygningens tage udnyttes til private tagterrasser til de øverste lejligheder, hvorfra solen og udsigten ud over vandet og byen kan nydes.

Altanerne fremstår med et råt, industrielt udtryk, der skaber en kontrast mellem de murede facader og boligernes lyse interiør. Altanerne er forskudt horisontalt for at skabe bedst mulige lysforhold og minimere indblikket fra naboaltanerne.
Lejlighedernes indretning, kvalitetsmaterialer og store, otte altaner er en lige så vigtig del af projektets DNA som de unikke bygningskroppe og de grønne områder mellem husene, med deres mange forskelligartede opholds- og aktivitetsmuligheder.”

Download materiale

Lignende byggerier (21)

Én kommentar

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Antal enheder
  • Website
Scroll Up