La Tour, Aarhus
La Tour, Aarhus

La Tour

Aarhus
Ungdomsboliger · Under opførelse

Beskrivelse

La Tour er et storstilet højhus ved Ringvejen og Aarhus Akademi tegnet af det anerkendte arkitektfirma 3XN. Højhuset skal rumme ungdomsboliger til det voksende antal studerende på byens uddannelsesinstitutioner og bliver 95 meter fordelt på 31 etager.

Det er i forvejen Aarhus’ højeste sted, 90 meter over havoverfladen, så højhusets penthouselejligheder vil være hævet 185 meter over havoverfladen. Dermed bliver det Aarhus’ højeste boligbyggeri og næststørste bygning – kun overgået af domkirkens spir med én meter. Byggeriet bliver desuden Danmarks 6. højeste bygning.

La Tour ungdomsboliger

La Tour vil bidrag positivt til området på en række parametre. 3XN har designet byggeriet til at holde omkostningerne nede og dermed tilbyde kvalitetsbeboelse for studerende og unge mennesker, som samtidig er til at betale – og skiller sig ud rent arkitektonisk. Boligerne bliver især mindre treværelses-lejligheder og der er lagt op til, at to unge mennesker har råd til at flytte ind, og så vil det koste det samme som et kollegieværelse per person.

Visionen for La Tour har været at skabe en bygning som trods sin markante højde vil “passe ind” i området på en naturlig måde. Bygning vil blive synlig fra det meste af Aarhus og blive en del af byens skyline og et navigationspunkt. Samtidig vil man sikre, at trafikstøjen fra Randersvej ikke vil finde vej til boligerne – bl.a. ved hjælp af den snegleformede bygning, somer en støjdæmper i sig selv.

Farvel til Hotel La Tour

På La Tour højhusets byggergrund lå tidligere Hotel La Tour som rives ned i foråret 2017.

Lignende byggerier (10)

Skriv en kommentar

Indflytning fra

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
Scroll Up