Mineralvandshuset
Mineralvandshuset
Mineralvandshuset

Mineralvandshuset

København · Carlsberg Byen
Ejerboliger / Erhverv · Under opførelse
Fra 3.095.000 kr

Beskrivelse

Mineralvandshuset i Carlsberg Byen er en helt speciel, smuk og gennemført ejendom, som får 49 boliger i varierende størrelser fra 59-135 m2. Byggeriet ligger midt i det historiske centrum af Carlsberg Byen ud til den idylliske J.C. Jacobsens Have samt det offentlige samlingssted Franciska Clausens Plads.

I 160 år var J.C. Jacobsens Have lukket for offentligheden, men i dag er alle velkomne til at komme forbi og nyde træerne, blomsterne, søen og den fredede arkitektur i det der engang var bryggerens private have.

Mineralvandsfabrikken, der i dag er en fredet bygning, blev opført i årene 1920-1927 og er tegnet af arkitekten Carl Harild, som også stod bag flere fredede bygninger i området.

Stueetagen og 1. sal indrettes til detailhandel, 2. og 3. sal til kontor, mens der på 4. og 5. sal indrettes eksklusive boliger, som givre en kombination af liv og historie i det nye bykvarter.

Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter.

Der monteres solceller på bygningens tag. Energien herfra anvendes til forbrug i fællesarealer.

Mineralvandshuset med unikt nærområde

Efter Carlsberg bryggeriets udflytning i 2008 og indtil i dag har Mineralvandsfabrikken huset en række kulturelle institutioner og kreative virksomheder med stærk lokal forankring, herunder bl.a. Dansehallerne og Carlsberg Byens Galleri & Kunstsalon. Med sin centrale placering i området, har den altså dannet rammerne for en stor del af de kulturelle tiltag, der har været i området og har været et centralt omdrejningspunkt for livet i bykvarteret.

Røde tegl, fin ornamentik, mosaikker, bronzeskulpturer og byggeteknikker i særklasse. De gamle industribygninger fortæller historien om bykvarterets fortid som bryggeri. De historiske bygninger er et stykke danmarkshistorie, der giver området karakter og skaber den helt særlig atmosfære, der er Carlsberg Byen.

Download materiale

Lignende byggerier (16)

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Faciliteter

Altaner
Cykelkælder
Depotrum
Solceller
Terrasse

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
  • Energimærke
Scroll Up