Njals tårn
Njals tårn
njals tårn islands brygge

Njals Tårn

København · Islands Brygge
· Under opførelse

Beskrivelse

Bryggens Bastion får endnu et byggeri, da det er lagt fast, at Njalsgade vil få en 86 meter høj bygning ved navn Njals Tårn. Bygningens facade vil ligne stablede æsker. Bygningen vil udgøre 30.000 af de i alt 125.000 som Bryggens Bastion fylder.

Æskerne fremstår via et samspil af kontrasterende facadedetaljeringer; dybe relieffer med maksimal skyggevirkning overfor plane facadefelter. Skiftende lys over dagen vil fremhæve den skulpturelle effekt og sørge for at tårnets vigtige ”mellemskala” og variation er genkendelig fra omgivelserne ligeledes fra afstand.

Kvarteret ventes at blive DGNB-certificeret, hvilket er en garanti for, at et byområde er af en høj kvalitet, når det kommer til bæredygtighed.

Københavns nye Byområde Bryggens Bastion på Islands Brygge

Bygningen bliver bygget på den største tilbageværende byggegrund i København, der vil prydes med over 1.000 boliger fordelt på otte boligkarréer og to højhuse, hvor Njals Tårn vil være et af disse. Højhuset vil indebærer 265 boliger og 2.500 etagemeter med butikker i stueetagen. I skala og materialevalg tilpasser bygningerne i Bryggens Bastion sig den historiske bydel på Islands Brygge og fortolker den klassiske københavnske karré på en ny måde. Arkitekterne bruger ordene ‘innovativt’ og ‘spektakulært’ omkring bygherrens ønsker.

Du kan læse mere om Islands Brygge i vores by-guide.

Skriv en kommentar

Scroll Up