Natur-Energi
nordre fasanvej 176

Nordre Fasanvej 176

København · Nørrebro
Ungdomsboliger · Færdig

Beskrivelse

Nordre Fasanvej 176 er et byggeri bestående af detailhandel i stueetagen, bil- og cykelparkering på 1. etage samt ungdomsboliger i de øvrige etager. Byggeriet vil bestå af 81 ungdomsboliger, der vil blive lejet ud til studerende.

Boligerne indrettes som studieboliger med fælleskøkkener. En fleksibel planløsning giver dog mulighed for sammenlægning af 2 studieboliger til én større lejlighed med eget køkken – således kan boligtyperne varieres fra etage til etage og være med til at skabe en varieret beboersammensætning. Her kan derfor både bo den PhD-studerende, tilflytteren på 1. semester, det unge par mv.

Detailhandlen i stueetagen er med til at gøre indkøbene i den travle hverdag mere overskuelige for Nordre Fasanvej 176s beboere, da de blot vil skulle ned ad trappen for at kunne handle ind.

Optimal placering for unge

De seneste par år er der ydermere kommet supercykelstier til området, så man kan komme rundt i København på cykel uden at skulle interagere med trafikken fra biler. Samtidig er Fuglebakken st og Nørrebro st inden for gåafstand, hvor især Nørrebro st er et knudepunkt for offentlig transport i København.

Der har igennem tiden været flere projektforslag for grundens udnyttelse. Ingen af projekterne har imidlertid været i stand til at løse grundens udfordringer. Grunden er lille og Bispeengbuen bidrager både med støj og skygge. Arkitema Architects har dog fundet den optimale løsning på grundens problemer, hvilket derfor har sat gang i opførelsen af projektet på Nordre Fasanvej.

Boligerne placeres oven på de to nederste etager og lukker sig omkring et hævet opholdsareal på taget over parkeringsetagen. På bygningens øvrige tagflader etableres støjskærmende opholdsarealer, hvorfra der er god udsigt over København og Frederiksberg.

Kort

Lignende byggerier (14)

Skriv en kommentar

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Antal enheder
  • Energimærke
  • Natur-Energi
Scroll Up