Orienten
Orienten

Orienten

Nordhavnen
Almene boliger / Ungdomsboliger · Under opførelse

Beskrivelse

Byggeriet Orienten

Boligselskabet Domea København og Domea.dk står bag projektbyggeriet, Orienten, som kommer til at indholde 131 amlene boliger midt i det eftertragtede Århusgadekvarter i Nordhavn. Orientens 131 boliger bliver fordelt på familieboliger, ungdomsboliger, boliger for singler og par som ønsker sig en lejebolig.

Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og KHS Arkitekter, og deres ambitioner om skabe arkitektur i høj kvalitet og bæredygtigt materialevalg samt beholde en lav og overkommelig husleje, som kommer til gavn for kommende beboer. Byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret, så det kommer til at leve op til de høje energistandarder, A2020.
I forbindelse med boligerne etableres grønne fællesarealer i vekslende størrelser, som skal understøtte beboernes ønsker med alt fra legearealer til udekøkkener og tørrestativer.

Det nye byrum; Århusgadekvarteret

Århusgadekvarteret har de bedste forudsætninger for at blive Københavns nye havnekvarter. Århusgadekvarteret er det første område der udvikles og forandres til et nyt bykvarter med kapacitet til henholdvis 3000 beboere og 7000 arbejdspladser. Området er en sammensmeltning mellem gamle bygninger, siloer og kajakanlæg, som tilsammen skaber det nye byrum. Her er et gennemgående råt materialevalg som beton, asfalt, hårdt træ og stål, der modstå vind og vejr. Dette er med til at give Århusgadekvarteret en særlig karakter i form af det rustikke sammen med det gamle og forfinede udseende.

Århusgadekvarteret er skabt med en tankegang om, at det skal være trygt at færdes og opholde sig i kvarteret. Der er lagt stor vægt på trafiksikkerhed og tilgængelighed for fodgængere og cyklister. Trafikken afvikles ved lav hastighed, da området fastsættes som gågade dog med kørsel tilladt. Derudover er belysning en vigtig faktor for sikkerheden i Århusgadekvarteret, da det kan være med til at danne sig et bedre overblik i gaderne og byrummene, til gavn for beboer samt børn og unge.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Indflytning fra

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Landskabsarkitekt
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Samlet areal
  • Energimærke
  • Website
Scroll Up