Natur-Energi
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen
Papirøen

Papirøen

København
Ejerboliger / Erhverv / Lejeboliger · Under opførelse
Materiale klar ultimo 2018

Beskrivelse

Holmen centralt i Københavns Havn, Christiansholm, er bedre kendt i folkemunde som Papirøen. Dette tilnavn fik området grundet dens fortid som centrallager for papir til avisproduktion. Øen har tidligere været lukket land for offentligheden, men er i de senere år blevet et meget populært udflugtsmål og opholdssted for storbyens beboere. Det skyldes ikke mindst Copenhagen Street Food, som lejede sig ind i de gamle industrihaller og hurtigt blev københavnernes foretrukne madmarked. Senere rykkede Experimentarium midlertidigt ind på Papirøen og blandt andet designer Henrik Vibskov samt kunstcenteret Copenhagen Contemporary.

Udvikling af Papirøen

Det har hele tiden været planen, at Papirøen skulle udvikles og Arkitektfirmaet COBE vandt i 2012 konkurrencen om områdets udformning og helhedsplan.

Planen for Papirøen er, at bevare området i centrum af København som et tilløbsstykke for hverdagslivets kultur og socialt liv, når boliger og hotel skyder op på grunden. En attraktiv bydel skaber den største værdi for projektet.

“Det handler om potentialeudvikling, hvor vi via det rette byrum skaber den mangfoldighed, som underbygger vores projektcase. Det skaber værdi dels for ejerlejlighederne og dels for lejemålene, fordi det bliver en mere attraktiv bydel at besøge, og det er vores målsætning med vores projekter. Det gælder ikke bare om at sætte en ny bydel op, men at skabe et byrum, som er et plus for København,” udtaler Robert Nellemann fra Danica Ejendomme som står bag udviklingen af Papirøen.

Det planlagte vandkulturhus er et eksempel på hensigten om at gøre området til et tilløbsstykke. Den ambitiøse svømmehal inkluderer et spændende havnebad. Desuden arbejdes der på muligheden for at flytte Christianshavns Bibliotek til Papirøen.

Det er desuden planen, at der igen skal være madmarked på Papirøen, når udviklingen af området er færdig.

“Vi vil etablere et nyt street food-marked på Papirøen. Det nuværende har fungeret rigtig godt, og det koncept skal der arbejdes videre på, men det bliver selvfølgelig med et nyt udtryk i et nybyggeri i samspil med de øvrige udadvendte aktiviteter, som kan skabe liv i området,” siger Robert Nellemann.

Kort

Kontakt

Danica Ejendomme

Vi er en fuldt integreret del af Danica Pension, som investerer i fast ejendom for at sikre pensionskundernes opsparing et godt og sikkert afkast. Det arbejde, vi udfører, og de ejendomme, vi medvirker til at opføre eller renovere, lever naturligvis..

Lignende byggerier (110)

Skriv en kommentar

Indflytning

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Byggestart
  • Samlet areal
  • Cleady
  • Seneste nyt fra byggeriet
Scroll Up