boliger til DTU

Præfabrikeret modulbyggeri til DTU Campus

Lyngby · DTU Campus
Ungdomsboliger · Delvist færdig

Beskrivelse

I begyndelsen af august 2018 begynder Boligfonden DTU at opføre et helt nyt boligkompleks med 312 studieboliger til internationale studerende på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Kongens Lyngby.

De nye boliger opføres i det nordvestlige hjørne af DTU Campus, hvor samtlige boliger bliver “betalingsvenlige” til internationale studerende. Projektet skal ifølge DTU underbygge universitetets position som internationalt eliteuniversitet.

Stort behov for boliger til internationale studerende

Det forventes ikke, at byggeriet vil kunne fuldstændig dække det nuværende behov for boliger til internationale studerende, der udgør ca. 40% af DTUs samlede antal studerende. Behovet har været stigende de sidste par år sammenlagt med de stigende priser på lejeboliger, hvilket derfor har medført, at betalingsvenligheden har været et afgørende element for boligerne. Derudover vil boligerne være møbleret på forhånd, så udenlandske studerende ikke skal tænke på at investere i møbler til det ene semester, de skal være på uddannelsen.

Byggeriet kommer til at bestå af to gange tre boligblokke, som begge danner en u-form og er adskilt af en cykel- og gangsti samt et grønt beplantningsbælte. De kommer til at være i tre etager. 12 boliger indrettes til kørestolsbrugere.

Præfabrikerede modulboliger

Finanskrisen satte en brat stopper for efterspørgslen på præfabrikerede byggeløsninger, men de sidste par år har omsætning og indtjening igen været stigende hos de danske byggefabrikker, der gør sig i modulbyggerier. En modulbygning er en eller flere boliger, der bliver produceret andetsteds, hvorefter hele boligen – inklusive køkken, toilet og bad samt installationer som gulvvarme – bliver installeret på forhånd, og derefter bliver modulerne kørt til byggepladsen, hvor der er støbt fundament og klargjort forsyninger.

2 kommentarer

 • Nanna Christiansen
  6 måneder siden

  Er det muligt at opskrive sig en venteliste? 🙂

  • Mads Gram
   6 måneder siden

   Hej Nanna,

   Så vidt jeg kan se, skal man afsende en ansøgning til DTU for at søge deres studieboliger. Du finder ansøgningsformular på dtu.dk.

   Mvh Mads – Nybygget.dk

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Værelser

Yderligere information

 • Bygherre
 • Totalentreprenør
 • Byggestart
 • Antal enheder
 • Samlet areal
Scroll Up