Sales Styling
Renæssancebyen

Renæssancehusene – Bindesbøll Byen

Aarhus
· Under opførelse

Beskrivelse

Renæssancehusene er et boligkvarter i Bindesbøll Byen, der er et område under opførsel. Bindesbøll Byen vil indebære både projektbyggerier samt historiske bygninger, der vil blive indrettet til boliger. Renæssancehusene vil være den centrale del af Bindesbøll Byen og tage afsæt i Gottlieb Bindesbøll arkitektoniske bygningsværk og de eksisterende stræder.

Bindesbøll Byen vil bestå af fire kvarterer, der vil få hvert deres arkitektoniske udtryk. De forskellige kvarterer vil skabe forudsætningerne for at få stor diversitet blandt indbyggerne. Renæssancehusene er inspireret af de eksisterende stræder og gavlmotiver i Bindesbøll-anlægget. I Renæssancehusene er nærheden til Bindesbøll anlægget derfor meget tydelig.

Arkitekterne har især haft fokus på højdefordelingen på bygningerne, så de tilpasser sig lysforholdene for stræder, stier og boliger. Alle boligerne har derudover store glaspartier, hvilket ligeledes skaber optimale lysforhold indendørs.

Det er tænkt med i masterplanen, at der skal komme en café ved Renæssancehusene i det historiske kedelhus.

Bindesbøll Byen – bygget op omkring Bindesbøll-anlægget

De fire kvarterer, der skal variere i både arkitektonisk udtryk, boligtyper og segment, boligerne henvender sig til, skal skabe en mangfoldig by. Hele byen vil være 110.000 kvm og indebære omkring 1.200 bygninger. Visionen er at skabe en ny bydel, hvor stedets eksisterende og unikke bygnings- og landskabsmæssige kvaliteter forstærkes. Den nye bydel skal vokse frem omkring de eksisterende Bindesbøll bygninger – et hovedanlæg som den nye bydel lader sig inspirere af.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Website
Scroll Up