Skt. Jørgen Engen Boliger
Skt. Jørgen Engen Boliger
Skt. Jørgen Engen Boliger

Skt. Jørgens Engen

Odense
Ejerboliger · Under opførelse

Beskrivelse

Østerbro er blevet en eftertragtet del af Odense. Bydelen har over de seneste år gennemgået en større områdefornyelse med nye byrum og grønne åndehuller. Men den sidste brik i puslespillet har manglet. Nu bygger AG Gruppen 44 rækkehuse under den fælles betegnelse Skt. Jørgens Engen, der skal give liv til Skt. Jørgens Gade.

Her får beboerne god plads til familien med en bolig i to etager; et lækkert åbent køkken/alrum, opholdsstue, to toiletter og tre gode soveværelser. Boligerne skråner idyllisk ned mod Odense Å og et klassisk facadeudtryk med et nutidigt tvist i detaljen giver bebyggelsen karakter.

Sammenspillende arkitektur

Ved at dyrke sammenspillet mellem de røde nuancer opnås en harmoni og helhed i den overordnede arkitektur. Der vil være en forskel og et spil uden at kontrasten bliver for skarp. Boligerne opføres som traditionelle sammenbyggede byhuse med et ”nutidigt tvist” i detaljen, hvilket giver karakter og samtidig harmonerer godt med den øvrige bebyggelse i Sankt Jørgens gade.

Fremtidens område i Odense

Med byggeriet er det AG Gruppens håb at skabe moderne rammer om familielivet i byen, men også skabe byliv i kvarteret. De vil med rækkehusene skabe et lille bysamfund, hvor der både er egen terrasse, og hvor Skt. Jørgens Haven vil fungere som en stor fælleshave for alle områdets beboere. Mellem husene anlægges et grønt område, som via et stisystem og grønne kilder forbinder boligerne til Ådalen.

Bebyggelsen placeres i tråd med de eksisterende strukturer og retninger i området, hvor åbninger og “pauser” giver kig og en visuel sammenhæng mellem Skt. Jørgens Gade og det grønne område ved Odense Å. Den ny bebyggelse opdeles i en “Vejbebyggelse”, der fortsætter og understreger et sluttet gadeforløb og en “Parkbebyggelse”, der åbner op mod å-dalen.

Skt. Jørgens Engen husede tidligere et gasværk, som blev revet ned for 40 år siden. I forbindelse med byggeriet vil der i tæt samarbejde med regionen, Odense kommune og DMR (Dansk Miljørådgivning A/S) blive foretaget oprensning af grunden, så fremtidige beboere kan være helt trygge.

Lignende byggerier (6)

Skriv en kommentar

Indflytning fra

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
Scroll Up