Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret
Siloen Aalborg Musikhuskvarteret

Siloen Aalborg

Aalborg
Ejerboliger / Lejeboliger / Ungdomsboliger · Færdig

Beskrivelse

I Siloen arbejdes der med fire lejlighedstyper: Liebhaverlejligheder på 166 kvadratmeter, toværelses egoistlejligheder og to typer af eksklusive treværelses lejligheder. Fælles for dem alle er, at de har en stemning af rå New-Yorker-loft, som er inspireret af de oprindelige industrielle omgivelser. Siloen får fællesfunktioner i stueplan, mens der indrettes fire etager med almene ungdomsboliger nederst fulgt af tre etager med almene familieboliger. Den øverste del af byggeriet indeholder de private ejerlejligheder.

Derudover har alle lejligheder udgang til en stor altan – nogle af lejlighederne har endda tre altaner.

Idéerne bag Siloen

Det oprindelige DLG-tårn var ikke muligt at bevare, men arkitektfirmaet C.F. Møller, som har tegnet Siloen, har alligevel formået at skabe en forbindelse til den ikoniske bygning.

Det har været vigtigt for arkitekterne at genfortolke områdets industrielle fortid og den oprindelige silo i vores arbejde med den nye bygning. Oprindeligt var planen at indrette boligerne i den eksisterende korn- og foderstofsilo på grunden. Men da dette ikke kunne lade sig gøre, har man, med C.F. Møller og Niras som henholdsvis arkitekt og ingeniør, valgt at opføre et nyt tårn af samme størrelse og hovedudseende som det oprindelige.

Siloens krop genopbygges dog i en friere fortolkning, men stadig inden for de oprindelige dimensioner

Siloen ligger lige dér, hvor Aalborg er blevet allermest spændende

Siloen ligger på første parket i Musikhuskvarteret. Aalborgs nye eksklusive kvarter, hvor alt det bedste er samlet på ét sted. Liebhaveri, kultur og arkitektur af højeste kvalitet mødes i en skøn symfoni, der akkompagnerer det gode liv, som leves på kanten af Limfjorden. Med lys, luft og en fantastisk udsigt over fjordens blå vand og byens røde tage er Musikhuskvarteret den rene selvforkælelse.

Placeringen bliver ikke bedre. Siloen ligger midt på kajen – lige dér, hvor Limfjorden slår et knæk, og udsigten over fjorden åbner sig mod øst og vest. Samtidig befinder du dig midt i byen. Aalborgs centrum er i fuld gang med at flytte mod øst, så det er her, det hele kommer til at ske. Derfor er Siloens placering så unik. Du kan mærke byens puls, men får samtidig den ro, der følger med at bo tæt ved vandet.

VR-fremvisning

Man forsøger derudover i Siloen at træde ind i fremtiden, da man kan få en helt unik fremvisning gennem virtuel reality. VR-brillerne skaber et virtuelt synsfelt hele vejen rundt og sørger via 3D for, at man får et realistisk og livagtigt billede af Siloen.

Lignende byggerier (14)

Skriv en kommentar

Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Ingeniør
  • Totalentreprenør
  • Ejendomsmægler
  • Antal enheder
  • Website
Scroll Up