Støberigade

Støberigade

København · Sydhavnen
Lejeboliger · Færdig

Beskrivelse

Støberigade består af 141 boliger, der varierer mellem studie-, familie- og ungdomsboliger, der skal skabe forudsætninger for en bred diversitet blandt beboerne. Byggeriet forventes at stå færdig i foråret 2019.

Facaderne går helt ud til kanalen, mens hver enkelt karré har stor diversitet i facaderne, der er opdelt vertikalt. Området har et industrielt udtryk taget fra Sydhavnens historie som industrikvarter. Området fungerer og opleves bilfrit, hvor alt biltrafik kommer fra én gade, nemlig Støberigade, mens alle andre karréer kun vil være til gang.

Københavns fremadstormende område

Området med Sluseholmen og Teglholmen skal ses som den danske pendant til Venedig, hvor kanaler flyder rundt mellem de store bygninger, hvilket skal skabe et idyllisk bybillede.

Murer og andre former for “udendørs rumdelere” prydes med planter for på den måde også at skabe vertikal beplantning.

Hele området er omdannet til karré-øer forbundet af vejbroer og stibroer. Der er en skarp skelnen mellem offentlige byrum langs den grønne kile, kanaler, havnepromenade og grønne private gårdrum med promenader. Bebyggelsen er karrer med forskellige bygningshøjder afhængig af placering og orientering

Visionen for omdannelsen af Teglholmen er at skabe et sammenhængende boligområde og blandet erhverv med store herlighedsværdier langs havneforløbet og de tilhørende havnebassiner. Udover boliger og erhverv opføres en 3 sporet skole.

Ydermere får Sydhavnen hele tre metro-stationer i den nye metroring.

Hvis du vil læse mere om Teglholmen eller resten af Sydhavnen, så tjek vores by-guide om Sydhavnen.

Lignende byggerier (93)

2 kommentarer

 • Dana Zolof
  1 år siden

  Hej,

  Kan man gøre andet udover at tilmelde sig interesselisten? Vi er interesserede i en bolig, og vil høre nærmere omkring indflytning og priser? og hvor man yderligere kan stå på venteliste?

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

 • Bygherre
 • Arkitekt
 • Ingeniør
 • Totalentreprenør
 • Antal enheder
Scroll Up