BusyBees
Toves Gaard

Toves Gaard

København · Vesterbro
· Under opførelse

Beskrivelse

Vesterbro emmer af historie, rustikke byggerier og originalitet. Dette medfører, at det er en sjældenhed, at man ser nybyggerier vælter op, da de ikke rigtig passer sammen – ud over selvfølgelig at det meste plads allerede er optaget. Men nu får Vesterbro, så sit eget nybyggeri, da den gamle slagtergård rives ned. Byggeriet har fået navnet Toves Gaard. Midt i det gamle brokvarter bliver der derfor opført 83 splinternye 2-5 værelses lejligheder samt tre eksklusive byhuse. Byggeriet vil være i fem etager, hvoraf stueetagen vil blive benyttet til erhvervslejemål.

Byhusene vil ligesom lejlighederne få adgang til en ugenert gård i hjertet af Vesterbro, dog vil byhusene have en lille have til.

Traditionsrig bygning i hjertet af Vesterbro bliver til moderne nybyggeri

De tre sammenhængende slagtergårde stammer fra områdets sidste tid som slagternes territorium uden for byportene, og er siden også blevet det sidste levn af den form for lavt byggeri med beboelse og små værksteder i baggården, som karakteriserede hele Vesterbro inden de klassiske københavnerkarréer tog over.

Der har i forbindelse med byggeriet været med larm omkring, at man burde frede bygningerne, der trods at være nogle af Københavns mest slidte og uvelholdte bygninger, menes at være en del af Københavns kulturspor. Modargumentet var, at en by ikke kan fredes, men bør leve, hvilket var dét argument som kommunen gik med.

Ydermere får Københavns Kommune med byggeriet en plads, der er muliggjort af den nye bygnings udformning, hvor der vil komme et indhak ift. den tidligere bygning. Dette giver også mulighed for en bredere cykelsti på Enghavevej.

Byggeriet har fået sit navn efter nabolagets arbejderklasseheltinde, Tove Ditlevsen.

Kort

Skriv en kommentar

Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Antal enheder
  • Website
  • Advice Ejendomsadministration
Scroll Up