Happy Helper
ungdomsbolig aarhus arkitema
ungdomsbolig aarhus Finnerupvej
Ungdomsbolig aarhus på Finnerupvej
Ungdomsboliger på Finnerupvej

Ungdomsboliger på Finnerupvej

Aarhus
Ungdomsboliger · Færdig

Beskrivelse

Boliger til unge med udsigt over det vestlige Aarhus

På Finnerupvej tæt på Aarhus Centrum ligger der 138 boliger primært til unge. Indretningen af lejlighederne vil fungere, så de enten anvendes som delevenlige 3-værelses eller som 2-værelser med stort, sammenhængende køkken og stue. Lejlighederne har smuk, ugeneret udsigt ud over det vestlige Aarhus fra de syd-vendte altaner.

Byggerierne udstråler forskellighed, da facaderne har få arkitektoniske greb, men forskudte facader, asymmetrisk placerede altaner samt skiftende nuancer i teglene. Samlet giver det oplevelsen af, at man kigger på én karré med enkeltstående, unikke opgange. Samtidig etablerer de mange variationer i facaderne et arkitektonisk udtryk, som bryder bygningen op i menneskelig og indbydende skala.

I stuelejlighederne er der fokus på overgangen mellem privatliv og offentlighed. Her udgør tilbagetrukkede, private opholdsarealer i stueetagen en glidende overgang til den vej, hvor offentligheden færdes.

Bygningen gemmer på et hyggeligt gårdrum tilgængeligt for alle lejlighederne. Gårdarealet vil være et grønt areal som oplagt socialt mødested for de unge beboere.

Bygningen er udført ud fra energikravene BR10.

Lignende byggerier (10)

Skriv en kommentar

Indflytning fra
Størrelser
Værelser

Yderligere information

  • Bygherre
  • Arkitekt
  • Byggestart
  • Antal enheder
  • Energimærke
Scroll Up