Advice Ejendomsadministration

Salgsopstilling

Ved et projektsalg køber du en lejlighed, som endnu ikke er bygget færdig, hvilket medfører en række risici. Det kan blandt andet være svært at få et ordentligt indtryk af, hvordan ens kommende bolig kommer til at se ud. Derudover er der også risiko for, at der kan forekommer ændringer undervejs i processen eller fejl og mangler kan opstå. Derfor er det en god idé at gennemgå salgsopstillingen og købsaftalen meget grundigt før underskriften sættes.

Salgsopstillingen er en ejendomsmæglers præsentation af boligen, og vil typisk indeholde en beskrivelse med billeder af boligen, samt en plantegning over rum mv. Derudover vil der som regel også være andre oplysninger, som eksempelvis kan være omkring offentlige registreringer, arealer, et skøn af aconto forbruget, og et eventuelt forslag til finansiering.

For at danne sig et indtryk af den kommende bolig, er der mulighed for at læse brochurer, plancher og salgsmateriale mv. som er lavet over projektet. Hvis man køber på et tidspunkt i byggeprojektet, hvor der ikke er mulighed for at se byggeriet rent fysisk, vil man gøre klogt i at være ekstra omhyggelig med at nærlæse salgsmaterialet, inden købskontrakten underskrives.

I nogle tilfælde kan byggeprojektet dog godt være langt mere fremskredent, hvormed der er mulighed for at se selve byggeriets struktur, og måske endda få en fremvisning i en af de første færdigbyggede boliger i projektet. I andre tilfælde er der i stedet bygget en ”prøvebolig”, som er en meget nøjagtig kopi af den kommende bolig, og som typisk er placeret i en skurvogn eller pavillon. Således har køberen mulighed for bl.a. at se kvaliteten af materialevalget, samt at danne sig et indtryk af selve indretningen af boligen. Derved er der bedre mulighed for, at se om boligen er noget der falder i ens smag og interesse, inden man begiver sig ud i et køb.

Scroll Up